{ "title": "Çilekli Dondurma", "image": "https://www.dondurma.gen.tr/images/cilekli-dondurma(1).jpg", "date": "20.01.2024 08:50:42", "author": "İskender ŞEVKAY", "article": [ { "article": "Çilekli dondurma; ferahlık veren tatlılığı ile yaz günlerinin vazgeçilmez dondurma tatlarının başında gelir. Tahmin ediyorum ki çilek sevmeyen çocuk ya da yetişkin yok gibi bir şeydir. Şimdi gelelim çilekli dondurmanın yapımına öncelikle gerekli malzemeleri belirtelim.

Çilekli Dondurma Malzemeleri
Çilekli Dondurma Nasıl Yapılır?

Sütü derin bir tencereye koyup kaynayana kadar ısıtalım, kaynayan süte salebi ve toz şekeri ekleyip karıştıralım, karışımı tekrar kaynamaya başlayana kadar 20 dakika boyunca karıştıralım, daha sonra tencereyi ocaktan alalım ara ara çırpma şeklinde karıştırarak soğutalım ve toz şantiyi ekleyelim, hazırladığımız dondurma harcının altına buz koyalım ve yine çırpma şeklinde yavaş yavaş karıştıralım, Çilekleri suyun altında yıkayıp içinden 5 adet ayırıp geri kalanları rondoda parçalayalım, Parçaladığımız çilekleri dondurma harcına ekleyerek karıştıralım, Karıştırma işlemine koyulaşıncaya kadar devam edelim, Daha sonra önceden ayırdığımız 5 adet çileği bıçakla dilimleyerek tane tane dondurma karışımına karıştıralım, Karışımı dondurma kabına döktükten sonra 1 gece kadar derin dondurucuda bekletelim. Çilekli dondurma servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }