{ "title": "Damla Sakızlı Dondurma", "image": "https://www.dondurma.gen.tr/images/damla-sakizli-dondurma.jpg", "date": "20.01.2024 14:05:54", "author": "İskender ŞEVKAY", "article": [ { "article": "Damla sakızlı dondurma; damla sakızı eski çağlardan bilinen, damla sakızı ağacından natürel yollarla üretilen ve Ege denizinde bulunan Sakız adasına ait olduğu varsayılan bir üründür. Kendine has aroması ve Fildişi rengindeki sakız ağacından elde edilen reçine, Sakız adasının gözyaşları olarak da bilinir. Ana ürünümüzü kısaca bir tanıttıktan sonra şimdi gelelim bu harika, ferahlatıcı ve bir o kadar da şifalı (Göğüs hastalıklarına, böbrek hastalıklarına, idrar düzensizliğine, mide yanmalarına) üründen herkesin çok sevdiği damla sakızlı dondurma yapmaya başlayalım.

Damla Sakızlı Dondurma Malzemeleri
Damla Sakızlı Dondurma Nasıl Yapılır?

Öncelikle damla sakızlarını bir havan yardımıyla döverek ufak parçalara bölelim. Daha sonra Salep, 2 kaşık toz şeker ve nişastayı karıştırın. Sonra bir bardak süt ilavesi yaparak karışımın çözülmesini sağlayın ve çözülen karışımı kenarda bekletin. Kalan sütü derin bir tencereye dökün ve kaynatın. Kaynayan sütün içine kalan toz şekeri ekleyin. Daha sonra yaptığımız karışımı ağır ağır çırparak kaynamakta olan tencereye ilave edin. Sütü ateş kısık olacak şekilde 35-40 dakika civarında kepçe ya da büyük bir kaşık ile ara ara, savurarak karıştırıp bu şekilde kaynatın. (Savura savura karıştırmak çok önemli bir püf noktasını oluşturuyor) Ocağın üstünden almadan 5 dakika kadar önce daha önce havanda ezdiğimiz damla sakızı parçalarını tenceredeki karışıma ekleyelim. Ocağın ateşini kapattıktan sonra ılıkla yana kadar yine aynı şekilde 5 dakika ara ile karıştırın. Artık soğuma aşamasına yaklaşmış olan dondurmanın kapağını kapatın ve buzdolabının dondurucu kısmına koyun. Dondurucudaki dondurmanızı 1 saatlik aralarla dışarı çıkarıp mikserle çırpın. Artık mikserle çırpılamayacak katılığa geldiğinde büyük bir kaşık ile döve döve çırpmaya devam edin. Dondurma kıvamına gelene kadar aynı şekilde dondurucudan çıkarıp çırpmaya devam edin. Ne zaman ki kaşıkla da karıştırılamayacak kıvama geldi o zaman damla sakızlı dondurma zaten olmuştur.

Afiyet olsun.
" } ] }