{ "title": "Dondurma Çeşitleri", "image": "https://www.dondurma.gen.tr/images/dondurma-cesitleri.jpg", "date": "21.01.2024 17:11:33", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Dondurma çeşitleri; Yazın en gözde ve en güzel yiyeceği olan dondurma, içine şeker ilave edilen, meyve suları veya sütten dondurularak elde edilen soğuk bir tatlı çeşididir.

Dondurma farklı metotlarla yapılabilir. Hazırlanan dondurma tozları meyve suları, süt ve süt tozlarıyla birleşerek fabrikada makinalar da yapılır. Diğer bir yöntemde döndürme usulü dondurma yapılışıdır. Süt ve şeker döndürülerek dondurma oluşumu sağlanır. En çok beğenilen yapım şekli ise dövme dondurmadır, demir çubukla dövülerek yapılır ve çok beğenilen maraş dondurmasının yapılış yöntemidir.

Protein ve fosfor yönünden zengin bir besin olan dondurmayı, her mevsim bulmak mümkündür. Yaz kış yenilmesinde bir sorun bulunmamaktadır. Her türlü kurutulmuş veya yaş meyveden yapılabildiği gibi yemişlerden, çikolatalardan, karamelden ve birçok besinden çeşidi bulunan dondurma çeşitleri piyasada sıklıkla tüketilmektedir. Algida magnum cornetto gibi markalar birçok çeşit sunmaktadır ve tercih edilen dondurma markalarıdır.

Başlıca tüketilen dondurma çeşitlerinden bazıları; vişneli, limonlu, böğürtlenli, Antep fıstıklı, yer fıstıklı, bademli, çilekli, vanilyalı, kakaolu v. B. Gibi birçok yemiş ve meyve içeriklidir. Farklı lezzette dondurma severler içinde yaş pastalı, kadayıflı, baklavalı gibi birçok tatlıyla kombine edilmiş dondurma çeşitleri de bulunmaktadır.

Dünyada da meşhur olan Kahramanmaraş dondurmasının enfes lezzet sırrı hala kendini korumaktadır ve en çok tercih edilen dondurma çeşididir. %100 keçi sütünden üretildiği için sağlık açısından da oldukça zengin bir dondurma çeşididir.

Geniş çeşit yelpazesi ise zevkimize göre tercih edebileceğimiz birçok dondurma çeşidini yaz kış bulmamız çok kolayken, isteyenler de evde kendileri farklı meyve yemişler birçok çeşitte dondurma lezzeti elde edebilirler.
" } ] }