{ "title": "Dondurmalı İrmik Helvası", "image": "https://www.dondurma.gen.tr/images/dondurmali-irmik-helvasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 06:45:38", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Dondurmalı İrmik Helvası, helvanın bizim kültürümüzde çok önemli bir yeri vardır. Türklerin orta Asya'dan bu yana, çok severek tükettiği her türlü yemekte, cenazede, düğünde hiç sofralardan eksik etmediği bir tatlıdır. Bu yönüyle ata mirası denebilecek bir tatlıdır. Bu yüzden bizim ülkemizde helvanın belki onlarca çeşidi yapılmaktadır. Biz sizlere, muhteşem görünümün lezzetle buluştuğu bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Kolay gelsin.

Dondurmalı İrmik Helvası Malzemeleri
Üzeri için
Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Bir su bardağı sütü ve suyu bir tencerenin içerisine boşaltıyoruz. Üzerine toz şekeri ilave edip, karıştırdıktan sonra ocağa alıyoruz. 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatıyoruz.

Geniş ve teflon bir tavanın içerisine 50 gram tereyağını atıp bir miktar kızartıyoruz. Üzerine fıstıkları ilave edip, bir iki çevirim kavuruyoruz. Ardından irmiği ekleyip rengi pembeye dönünceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. İrmik yeteri kadar kavrulunca tavayı mutfak tezgâhının üzerine alıp, şerbeti yavaş yavaş ilave ediyoruz. Şerbet sıcak olduğu için tava ile buluşunca etrafa sıçrama yapacaktır. Ellerinizi yakmamak için çok dikkatli davranın, mümkün olduğunca şerbetini yavaş ve sürekli tahta kaşık ile karıştırarak ilave edin. Şerbetin tamamını döktükten sonra tavayı yeniden ocağa alın ve karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika sonra irmik şerbeti tamamen çekecektir. Daha sonra tavanın kapağını kapatın ve helvayı 15 dakika dinlenmeye bırakın.

Bir çorba kasesinin dibini sudan geçirin. İçerisine helva koyun ve kenarlarına yapışacak şekilde ve ince bir tabaka halinde helvayı yayın. Üzerine 1 çorba kaşığı dondurma koyup, üzerini yine helva ile kapatın. Servis tabağına ters çevirerek helvayı kaseden çıkartın. Hazır olan helvayı, üzerine toz fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }