{ "title": "Ev Yapımı Dondurma", "image": "https://www.dondurma.gen.tr/images/Ev-Yapimi-Dondurma-13.jpg", "date": "19.01.2024 22:45:09", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Ev yapımı dondurma, dondurma günümüzde yaşamımıza yaz kış giren lezzetli bir yiyecektir. Eskiden yaz geldiğinde yapmaya başladığımız dondurmayı kışın yemekten bile kendimizi alıkoyamıyoruz. Bazen sade olarak, bazen de tatlılarla birlikte severek tüketiyoruz. Her zaman dışarıda rahatlıkla bulabildiğimiz dondurmayı bir de ev yapımı dondurma yaparak tüketirsek doğal lezzetini daha iyi alabiliriz. Kendi ellerimizle hazırladığımız dondurmayı sevdiklerimize ikram edebiliriz. Yapımında hiç zorlanmayacağınız tarifiyle dondurma her an derin dondurucuda hazır olur. İsterseniz ev yapımı dondurma keyfini sürmek için hazırlıklara başlayalım. Dondurmanın içine isterseniz mevsiminde lezzetli meyveleri, iç ceviz, fındık gibi malzemeleri de ilave edebilirsiniz. Çeşit çeşit dondurma hazırlayabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Ev yapımı dondurma için gerekli malzemeler
Ev yapımı dondurma nasıl yapılır?

İlk olarak sütü vanilya ile tencerede kaynatın. Süt kaynayınca ocağın altını kısarak, birkaç dakika daha karıştırarak kaynatın. Daha sonra ocaktan aldığınız tencereyi tezgâhın üzerine alarak soğutmaya başlayabilirsiniz. Tel süzgeçten geçirerek, sütü derin bir kâsenin içine alın. Sütün sıcaklığa parmağınız dayanıyorsa, artık diğer aşamaya geçebilirsiniz.

Başka bir kâsede yumurta sarılarını ve toz şekeri, 1 çay bardağı ılık sütle birlikte mikser yardımıyla çırpmaya başlayın. Bunlar iyice karışınca diğer kasedeki sütün içine azar azar ilave edin. Bundan sonra benmari usulünü kullanarak ev yapımı dondurmayı pişirmeye başlayacağız. Bir tencereye su koyarak kaynatın. Süt kasesini de üzerine oturtarak, krema gibi oluncaya kadar pişirin. Bu arada sürekli karıştırmayı da ihmal etmeyin. Yaklaşık 15 dakika buna devam etmelisiniz.

En son aşamada mikserle çırpılmış olan süt kremasını yine yavaş yavaş krema gibi olan sütün içine karıştırın. Bu karışımın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu sürede dondurmanın kaymak bağlamaması içinde sürekli şekilde karıştırın. Üzerini streçle kapatarak ev yapımı dondurmayı derin dondurucuya koyun. Bundan sonra yarım saatte bir dışarı alarak mikserle dondurmanızı çırpmalısınız. 1-2 saat sonra dondurmanın istediğiniz gibi kıvama geleceğini göreceksiniz. Artık ev yapımı dondurma ikramı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }