{ "title": "Gelato Dondurma", "image": "https://www.dondurma.gen.tr/images/gelato-dondurma.jpg", "date": "21.01.2024 14:46:53", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Gelato dondurma çok lezzetli dondurmalardan biridir. Dondurmanın pek çok çeşidi vardır. Hepsi de çok faydalıdır. Yapımı çok kolaydır. Evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Yaz aylarının vaz geçilmez tadıdır. Büyük, küçük herkes severek yer. Dondurmayı sevmeyen yoktur. Kış aylarında da herkesin dolabında bulunur. Dondurma çok sağlıklıdır. Vitamin, mineral ve kalsiyum içeriyor. Bademcik ameliyatı olanlara hemen dondurma yemesi tavsiye ediliyor. Dondurma enerji veriyor. Yaz aylarının bunaltıcı günlerinde insanları serinletiyor. Dondurmayı tatlıların yanına koyarak da yiyebilirsiniz. Çok güzel oluyor. Yaz mevsiminde başta olmak üzere tüm mevsimler de kimsenin vazgeçmediği tatlılardan biridir. Sütten üretilen dondurma, aynı zamanda sağlıklı tatlı seçeneklerden başında geliyor. Çünkü; kalite protein kaynağıdır. A vitamini açısından zengindir. Riboflavin vitamini açısından zengin oluyor. Kalsiyum ve fosfor mineralleri yüksek oranda içeriyor. Çok miktarda D vitamini içeriyor. Birçok tatlıya nazaran kalori içeriği daha düşüktür.

Gelato dondurmanın malzemeleri
Gelato dondurma nasıl yapılır?

İlk önce iki su bardağı sütü toz ve toz şeker tencereye kolayım. Sonra içine kakaoyu, nişastayı ve bir çimdik tuzu da ilave edelim. Tencerenin içine koyduğumuz malzemelerin hepsini karıştırıp, malzemeler çözülüp koyulaşana kadar pişirelim ve ocağı kapatalım. Daha sonra bir kâseye aktarıp kabuk bağlamaması için plastik filim ile yüzeyini kaplayıp buzdolabın da tamamen soğuyana kadar bekletelim. Soğuk süt kremasını yaklaşık iki katını çıkana kadar mikserle çırpalım. Soğumuş olan kakaolu karışımla karıştırarak birleştirelim. Sonra isteğe göre parça çikolata ya da fındık parçalarını ilave edebilirsiniz. Sonra da dondurma makinenize aktarıp çalıştıralım. Alternatif olarak dondurma makineniz yok ise karışımı geniş yayvan bir kabın içine aktaralım karıştıralım ve kapağı açık halde hemen donmaya başlaması için buzluğa koyalım. Sonra kenarlarından donmaya başlayan dondurmayı kaşıkla sıyırıp tekrar karıştıralım ve kapağını kapatıp buzluğa alalım. Aynı işlemi 1-2 saat arayla tekrar edip dondurmanız donarken hava karışmasına sağlayalım. Yeterince donduktan sonra kaselere koyup servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }