{ "title": "Kolay Dondurma Tarifi", "image": "https://www.dondurma.gen.tr/images/kolay-dondurma-tarifleri.jpg", "date": "19.01.2024 19:05:25", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kolay dondurma tarifi, dondurmayı sevenler için oldukça pratik bir tariftir. Evde malzemeleriniz varsa, hemen yapabileceğiniz dondurmayı keyifle ikram edebilirsiniz. Yazın sade olarak, kış geldiğinde tatlılarla birlikte dondurma ziyafeti çekebilirsiniz. Tarifimizi sütlü olarak hazırlayacağız. Sizler isterseniz içine çikolata, meyve, fındık parçacıkları, ceviz gibi malzemeler ilave ederek dondurmanızı zenginleştirebilirsiniz. Vereceğimiz malzemelerle dört kişilik dondurma yapabilirsiniz. Eğer daha fazla yapmak isterseniz, ölçüleri orantılı olarak arttırmalısınız. Kolay dondurma tarifini isterseniz birlikte yapmaya başlayalım. Ne kadar kolay hazırlandığını sizler de göreceksiniz. Sadece 15 dakikada hazırlayacak, 25 dakikada pişirerek lezzetli bir dondurma elde edeceksiniz. Hepinize kolay gelsin.

Kolay dondurma tarifi için gerekli malzemeler
Kolay dondurma tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle sütü çelik bir tencereye alın. Buna vanilyayı koyarak, orta ateşte sürekli karıştırıp kaynatın. Daha sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin. Yaklaşık 15 dakika kadar kenarda bekletin. Ardından süzerek, malzemeyi bir kâsenin içine alın. Çelik tencereye ise toz şekeri ve dört yumurta sarısını koyun. Bunları el mikseriyle hızlı şekilde çırpın. Beklettiğiniz sütü buna azar azar ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Başka bir tencerede su kaynatın. Bu tencerenin üzerine malzeme olan çelik tencereyi oturtun. Şimdi yaptığınız benmari usulüyle karışımın pişmesini sağlamaktır. Fakat devamlı karıştırmayı ihmal etmeyin. Ortalama 10-15 dakikada karışım krema gibi olacaktır. Burada malzemenin kaynamaması gerekiyor. Krema gibi olunca, malzeme kaşığa yapışacak kıvama geldiğinde, hemen başka bir yere alın. Burada üzerinin kaymaklaşmaması için karıştırmayı sürdürün. Bunu soğuyuncaya kadar yapın. Elde ettiğiniz karışım pürüzsüz bir yapıda olmalı.

Şimdi başka bir kabın içine süt kremasını koyun. Bunu hafifçe çırpın. Daha önceden yaptığınız kremayı da buna azar azar ilave ederek yedirin. Karışımı homojen hale getirince, kabın ağzını kapatarak buzluğa koyun. Burada donuncaya kadar bekletin. Donan karışımı cam kâsenin içine alın ve üstünü alüminyum folyo ile kapatın. Yeniden buzlukta 15-20 dakika kadar tutun. Daha sonra dışarı alarak mikserle karışımı iyice çırpın. Artık dondurma kıvamını yakalayacaksınız. Dondurma yapımında bu şekilde ara ara çırpma yapmamız dondurmanın buzlanmasını önleyebilmek içindir. Bundan sonraki aşamada dondurmayı kapaklı bir kabın içine koyarak buzlukta saklayabilirsiniz. İkramınızı yapacağınız zaman, servis kaselerine alarak üzerlerini ceviz, fındık gibi malzemelerle süsleyerek sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }