{ "title": "Meyveli Dondurma Nasıl Yapılır", "image": "https://www.dondurma.gen.tr/images/meyveli-dondurma-nasil-yapilir.jpg", "date": "20.01.2024 00:53:01", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Meyveli dondurma nasıl yapılır?

Dondurmanın çok çeşitleri vardır. Meyvelisi, sadesi, kakaolusu, yapılır. Çok lezzetli ve sağlıklıdır. Yaz aylarında bunaltıcı sıcaklarında insanları serinletiyor. Aslında kış aylarında da tüketiliyor. Büyüklerin ve çocukların çok severek yedikleri tatlılardandır. Tatlıların yanında da servis yapılır. Dondurma aslında çok faydalıdır. Bademcik ameliyatından sonra dondurma yenmesi tavsiye ediliyor. Yaz mevsimi başta olmak üzere, tüm mevsimlerde kimsenin vazgeçmediği tatlılardan biridir. Sütten üretilen dondurma, aynı zamanda sağlıklı tatlı seçeneklerinden başına gelir çünkü kaliteli protein kaynağıdır. A vitamini açısından zengindir. Riboflavin vitamini açısından zengindir. Kalsiyum ve fosfor mineralleri yüksek oranı içeriyor. D vitamini içeriyor. Birçok tatlıya nazaran kalori içerdiği daha yüksektir.

Meyveli dondurmanın malzemeleri
Meyveli dondurmanın yapılışı için

İlk önce yıkayıp saplarını ayırdığımız dutları derin bir kap içerisine alalım. Sonra da üzerine toz şekeri ilave edelim. Dutları parçalayıp şeker eriyinceye kadar blenderden geçirelim. Buz dolabından çıkarıp soğuk kremayı katılaşıncaya kadar çırpalım. Çırptığımız kremanın içine dut püresini ilave edip karıştıralım. Haznesine soğuttuğunuz dondurma makinesinin içine karışımı dökelim 25-30 dakika dondurmamız kıvam alıncaya kadar makineyi çalıştıralım ve son olarak da hazırladığımız dondurmayı isteğe göre ilk orta sert kıvamı ile isterseniz de hava almayan bir kap içinde 1 gece dondurucuda bekleterek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }