{ "title": "Muzlu Dondurma Tarifi", "image": "https://www.dondurma.gen.tr/images/muzlu-dondurma-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 21:38:44", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Muzlu dondurma tarifi, özellikle herkesin severek yediği bir dondurma çeşididir. Yaz aylarında gelen misafirlerinizin serinlemesi için en güzel ikramlardan birisidir. En çok yaz mevsiminde sahil kenarında büyük küçük herkesin yediği bir besin öğesidir. Dışarıda gezerken, yürüyüşe çıktığınızda, pastanedeotururken ya da evde film izlerken yemekten en çok zevk aldığınız dondurma keyfidir. Dondurma pek çok meyve ile hazırlanırken en favori olanları ise sade, çikolatalı ve kaymaklı dondurma çeşididir. Ancak çocuklar muzu sevdiği için muzlu dondurma daha fazla rağbet görmektedir.

Muzlu dondurmanın tarifinin malzemesi
Muzlu dondurmanın üzeri için
Muzlu dondurma nasıl yapılır?

Öncelikle muzları ortadan ikiye ayıralım ve içindeki siyah renkli lif dokusunu çıkaralım. Eğer muzun içindeki siyah lifli dokuyu almazsak dondurmanın içinde siyahlıklar olur. Lifleri alınan muzları tahtanın üzerinde küp şeklinde doğrayalım. Doğranan muzları kâsenin içine alalım. Diğer bir kabın içine toz şekeri ilave edelim ve sütünü de karıştırarak ilave edelim. Daha sonra şeker ve süt karışımının içine salebi, muzları ve limon tuzunu da ekleyerek kaşıkla karıştıralım. Kaşıkla karıştırma işleminden sonra mikser ile malzemeleri ezelim. Muzlu dondurmayı derin dondurucuya dayanıklı kaba koyalım ve her 15 dakikada bir dondurma kıvama gelene kadar mikserle iyice çırpalım. Dondurma artık mikser ile çırpılmayacak kıvama geldikten sonra yaklaşık yarım saat kadar buzlukta dinlendirin. Muzlu dondurmayı kâsenin içine top şeklinde koyun ve üzerine fındık parçaları ve çikolata sosu dökün, servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }