{ "title": "Sıcak Dondurma", "image": "https://www.dondurma.gen.tr/images/sicak-dondurma.jpg", "date": "21.01.2024 10:04:30", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Sıcak dondurma, daha önce hiç denemeyen ve tatmayan kişilerin mutlaka denemesi ve tatması gereken lezzetlerden biridir. Dondurma denilince akla soğuk gelse de sıcak dondurma da akıllarda yer edecektir. Dondurma yapımı çok kolay gibi görünse de yapım aşaması oldukça uzun sürer. Sıcak dondurma çocuklarınız ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz harika bir tariftir. Sıcak dondurma nasıl yapılıyor hep birlikte göz atalım.

Sıcak dondurma için gerekli malzemeler.
Sıcak Dondurma Nasıl Yapılır?

Sıcak dondurma yapımında kullanılacak Maraş dondurma buzluktan alınır ve şekil alacak kıvama gelene kadar oda sıcaklığında bekletilir. Eldiven takılarak kıvama gelen dondurma kişi sayısı göz önünde bulundurularak parça parça bölünerek top şeklinde yuvarlanır. Yuvarlanan dondurmalar tekrar buzluğa alınarak donması beklenir.

1 yumurta sarısı ufak bir kâsenin içinde çatal yardımı ile kar gibi olana kadar çırpılır. Mısır gevreği, galeta unu, toz şeker, fındık ya da ceviz mutfak robotuna alınarak çok ince olmayacak şekilde çekilir. Sonra üzerine tarçın ve tuz eklenerek karıştırılır. Buzluktaki dondurma topları buzluktan alınır. Her bir top ilk önce yumurta beyazına, sonra mısır gevreği karışımına bulanıp, tekrar buzluğa alınır. Yaklaşık 3-4 saat buzlukta bekletilir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra buzluktan alınarak tekrar ilk önce yumurta beyazına sonra mısır gevreğine bulanır. Yeteri kadar sıvıyağ kızartma tavasına alınarak kızdırılır. Yumurta beyazı ve mısır gevreğine ikinci kez bulanan dondurmalar hiç bekletilmeden kızgın yağa atılır. Bir dakika kızgın yağda kızartılarak yağdan alınır. Her bir dondurma topu tek tek kızartılır. Kızaran dondurmalar kâğıt havlu serilmiş bir tabağa çıkartılır. Servis esnasında üzerine çikolata sosu ve bal gezdirilir. Dondurmalar kızartıldıktan sonra sıcak sıcak servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }