{ "title": "Sütlü Dondurma Tarifi", "image": "https://www.dondurma.gen.tr/images/sutlu-dondurma-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 13:20:43", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Sütlü dondurma tarifi, İnsanların süt ve süt ürünlerini çok sevmeleri nedeni ile birçok kişinin kullandığı bir tariftir. Bu tarif ile yapılan dondurma, gerçekten birçok insanın yaptıkları dondurmadan bekledikleri lezzeti vermektedir. Sütlü dondurma, lezzetinin yanı sıra insanlara sağladığı faydalar ile de çok büyük bir ilgi alanıdır. İşte tüm bu nedenler ile sütlü dondurma tarifi yediden yetmişe ve aynı zamanda çok eski tarihlerden bu günlere kadar birçok kişinin ilgi alanına girmiştir. Hemen hemen ilk dondurma çeşidinden biri olan sütlü dondurma, aynı etkisi ve ilgisini günümüzde de çok yaygın bir şekilde korumaktadır. Birazdan vereceğim sütlü dondurma tarifinin en büyük özelliği, malzemelerin çok fazla olmamasıdır. Bu özelliği ile birçok mutfakta kişileri uğraştırmadan yapılabilmektedir. Birçok kişi aslında, sütlü dondurmaya bir başka isim ile sade dondurma demektedir. Yani sizlerde bu dondurmaların aynı olduğunu bilerek yapın. Birazdan vereceğim sütlü dondurma tarifi ile dondurma yaparken kesinlikle malzemeleri eksiksiz olarak kullanın. Aksi durumlarda yaptığınız dondurmanın başta lezzeti olmak üzere görüntüsü bile olumsuz bir şekilde etkilenecektir. Sütlü dondurma tarifi, diğer dondurmalara göre biraz daha zahmetli bir şekilde yapılmaktadır. Aslında bazı tarifler biraz daha uğraştırmadan yapılabilse bile bu tariflerde istenen lezzete ve görünüme ulaşılamamaktadır. Şimdi yapacağımız sütlü dondurma tarifi ile dışarıda satılan birçok dondurmadan bile çok daha fazla lezzet alacaksınız. Bunun için şu malzemeleri hazırlamanız gerekecektir.

Sütlü Dondurma Malzemeleri
Bu malzemeler hazırlandıktan sonra vereceğim sütlü dondurma tarifi ile sizlerde hem en sağlıklı hem de en lezzetli sütlü dondurma yapacaksınız. Eğer hem farklı bir lezzet katmak için hem de farklı bir görünüm katmak için yaptığınız dondurmayı servis ederken üzerinde Antep fıstığı ezmesi serpiştirebilirsiniz. Böylece çok daha mükemmel bir görüntü sağlayabilirsiniz.

Sütlü Dondurma Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencere içerisine elimizde bulunan iki su bardağı toz şekeri koyarak üzerine salep ve süt kremasını ekleyelim. Bu malzemeleri iyice karıştırarak ardından bir litre tam yağlı sütü ekleyerek en az 3 dakika bol bol karıştırarak malzemelerin süt içerisinde erimesini sağlayalım. Bu karışımı ocağınızın orta gözüne koyarak ocağı açın. En az 10 dakika kadar bol bol karıştırarak pişirin. Bu işlemi yaparken ateş derecesinin orta olmasına özen göstermelisiniz.

Bir diğer aşamada ise artık sütlü karışımımız iyice koyulaşmış olacaktır. Bu şekilde de en az 10 dakika kadar tekrar kısık ateşte pişirin ve karışımınızı ocaktan alarak bir kenara koyun. Tabi ki bu sütlü karışımı burada unutmadan ara ara karıştırarak soğumasını sağlayın. Eğer az karıştırırsanız yaptığınız karışımın üzeri kaymakla karışık sertleşecektir. Bu durumu önlemek için soğumaya bıraktığınız karışımı bol bol karıştırmaya bakın.

Sütlü karışım iyice soğuduktan sonra bir tel süzgeç alarak yaptığımız bu karışımı süzgeçten geçirelim. Elde ettiğimiz bu koyu karışımı varsa dondurma makinesinde yoksa dondurucuda donduralım. Bu işlem genellikle 2 ya da 2,30 saat sürecektir. Karışımınız donarken ara ara karıştırmanız da fayda vardır. En azından donma işlemi sırasında üç kez karıştırın. Dondurma tam olarak donduktan sonra artık sütlü dondurma tarifi ile yaptığınız dondurmayı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }