Dondurma Tarifleri

Dondurma tarifleri, dondurma şeker, meyve suyu, kakao, süt gibi malzemelerin dondurulması ile elde edilen bir tatlı türüdür. Dondurma elle ya da farklı makineler ile hazırlanarak dondurulur. 100 gr dondurma yaklaşık 100-200 kaloridir. A, B, D vitaminleri bakımından, ayrıca bazı mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Piyasalarda her çeşidine ulaşılabilen dondurma paketlenmiş ya da açık şekilde yılın her ayında bulunabilen bir üründür.
Her türlü meyve, kuruyemiş, çikolata, karamel gibi malzemeler ile hazırlanabilir.

Dondurma yapılırken verilen malzemelerin miktarına ve süreye çok dikkat edilmelidir. Yeteri kadar ya da yeterinden çok fazla malzeme kullanıldığında ya da karıştırma süresinin kısa ya da uzun tutulması sonucu sonuç istenilen gibi olmayabilir. Hazırlanan dondurmanın kalitesi bu etkenler nedeniyle yakalanamayabilir. Dondurma yaparken bazı noktalara çok dikkat edilmelidir.

Örneğin, dondurma malzemesi olarak kullanılan meyve suları kesinlikle kaynatılmamalıdır. Kullanılan şeker miktarına çok dikkat edilmelidir. Çok fazla şeker kullanıldığında dondurma hem çok tatlı hem de yumuşak bir kıvamda olur. Dondurmada kıvam yakalayabilmek için soğutma anında devamlı karıştırılması da önemli bir ayrıntıdır.

Dondurma Tarifleri


Sütlü Dondurma İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • 1 kahve kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 tane yumurta sarısı
  • 200 gr süt kreması

Sütlü Dondurma Nasıl Yapılır?


2 su bardağı süt uygun bir tencereye alınarak üzerine vanilya eklenir.
Orta hararetli ocakta 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır. 20 dakika kadar dinlendirildikten sonra süt bir tülbent yardımı ile başka bir kabın içine süzülür. Yumurta sarıları ve toz şeker süt kaynatılan tencereye alınır ve mikser yardımı en hızlı ayarda çırpılır. Üzerine ılıyan süt yavaş yavaş dökülüp devamlı karıştırılır. Karışım içi su ile doldurulmuş farklı bir tencere içine alınarak sürekli karıştırılarak pişirilir. Bu aşamada malzemelerin kaynamaması gerekir. Karışım krema kıvamı alıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirilmelidir. Oluşan krema kaşığa yapışmayacak kıvamda olmalıdır. Kaşığa yapışmayan kıvama ulaştığında farklı bir kabın içine aktarılarak soğumaya bırakılır. Soğuma aşamasında üzerinin kaymaklaşmaması için ara ara karıştırılmalıdır.

Süt kreması çukur bir kabın içine alınır ve hafif hareketler ile çırpılır. Hazır hale gelen soğuk krema soğuyan karışıma yavaş yavaş eklenerek, harca karıştırılır. Hazırlanan dondurmanın üstü kapatılarak buzluğa atılır ve donması beklenir. Donan karışım çukur bir cam kâseye alınır, tekrar üzeri folyo ile kapatılıp 20 dakika daha buzlukta bekletilir. Karışım toparlanmaya başladığında buzluktan alınarak mikser yardımı ile 1 dakika kadar çırpılır. Tekrar üzeri folyolanarak buzluğa atılır ve 20 dakika kadar daha bekletilir. Bekleme süresi tamamlanınca mikser ile 1 dakika kadar daha çırpılır. Çırpma işlemi malzemeler dondurma kıvamı alana kadar aynı şekilde devam ettirilir. Hazır hale gelen dondurma ağzı kapalı saklama kaplarına alınıp buzlukta bekletilir. İstenilen zaman servise sunulur.

Afiyet olsun.

Limonlu Dondurma

Limonlu Dondurma İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 tane limon ve kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tane yumurta
  • 1 paket sade krem şanti
Limonlu Dondurma Hazırlanışı.

Yumurta akları çukur bir kabın içine alınarak kar gibi olana kadar çırpılır. Köpük haline gelen yumurta aklarının üzerine yumurta sarıları ilave edilerek mikser ile yüksek ayarda çırpılır. Ardından yumurtaların üzerine krem şanti, süt, limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenir. Malzemeler 5 dakika devamlı mikser ile çırpılır. Kıvamının oldukça yoğun olması gerekir. Hazır hale gelen limonlu dondurma saklama kaplarına boşaltılarak dondurucuda donana kadar beklenir. Dondurma buzlukta donduktan sonra istenilen zaman, istenilen şekilde ve malzemelerle süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sakızlı Dondurma

Sakızlı Dondurma İçin Gerekli Malzemeleri
  • 2 tane dövülmüş damla sakızı
  • 4 su bardağı yağlı inek sütü
  • 1 kahve kaşığı patates nişastası
  • 2 kahve kaşığı salep
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş badem
Sakızlı Dondurma Nasıl Yapılır?

Çukur bir tencereye damla sakızı, süt, nişasta, toz şeker ve salep alınarak mikser ile iyice çırpılır. Çırpılan malzemeler orta hararetli ocakta kaynama noktasına ulaşana kadar karıştırılır. Ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Bu aşamada üzerinin kaymak tutmaması için ara ara karıştırmaya devam edilir. Karışım soğuduktan sonra buzluğa alınarak 10 dakika ara ile karıştırılır. Karıştırma işleminin her 10 dakika ara ile en az 5 defa tekrarlanması gerekir. 5. Karışımda içine dövülmüş bademler eklenir ve her yarım saatte bir yine 5 kez olmak üzere karıştırılır. Hazır hale gelen dondurmanın üzeri kapatılarak buzlukta tamamen donması için en az 8-10 saat bekletilmesi gerekir. Dondurma istenilen zaman servise sunulabilir.

Afiyet olsun.

Oreolu Dondurma

Oreolu Dondurma İçin Gerekli Malzemeleri
  • Oreo bisküvi
  • 1 paket sade krem şanti
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
Oreolu Dondurma Nasıl Yapılır?

Oreo bisküviler mutfak robotuna alınarak parçalanır. Krem şanti çukur bir kabın içine alınır ve 1 su bardağı süt ile koyulaşıncaya kadar çırpılır. Ardından krem şantinin içine toz şeker, krema eklenip çırpmaya devam edilir. Hazırlanan karışım dondurma tabaklarına dökülerek, aralarına parçalanan oreo bisküviler dökülür. Dondurma 4 saat kadar buzdolabında dinlendirilerek servise sunulur.
21.01.2024 07:59:17
Dondurma Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dondurma Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Dondurma Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Dondurma Çeşitleri

Dondurma çeşitleri; Yazın en gözde ve en güzel yiyeceği olan dondurma, içine şeker ilave edilen, meyve suları veya sütten dondurularak elde edilen soğuk bir ...
Devamını Oku

Maraş Dondurması

Maraş dondurması, Kahramanmaraş ilimize ait bir dondurmadır. Maraş dondurmasının özelliği keçi sütünden yapılmasıdır. Sakız gibi uzayan ve kolay kolay e...
Devamını Oku

Gelato Dondurma

Gelato dondurma çok lezzetli dondurmalardan biridir. Dondurmanın pek çok çeşidi vardır. Hepsi de çok faydalıdır. Yapımı çok kolaydır. Evinizde kolaylıkla yap...
Devamını Oku

Dondurma

Dondurma, eskiden olsa sadece yaz aylarında tüketilen bir yiyecek olmasına rağmen, artık yaz kış revaçta olan bir yiyecektir. Yazın serinletici tadıyla, kışı...
Devamını Oku

Meyveli Dondurma Nasıl Yapılır

Meyveli dondurma nasıl yapılır?Dondurmanın çok çeşitleri vardır. Meyvelisi, sadesi, kakaolusu, yapılır. Çok lezzetli ve sa...
Devamını Oku

Boğaz Ağrısına Dondurma

Boğaz ağrısına dondurma, pek çok kimse ateşi yükselttiği, boğaz enfeksiyonu ve ağrısına neden meydana geldiği gerekçesiyle çocuğuna dondurma yedirmez, y...
Devamını Oku

Damla Sakızlı Dondurma

Damla sakızlı dondurma; damla sakızı eski çağlardan bilinen, damla sakızı ağacından natürel yollarla üretilen ve Ege denizinde bulunan Sakız adasına ait oldu...
Devamını Oku

Sade Dondurma Tarifi

Sade dondurma tarifi, genel olarak dondurma büyük küçük herkesin severek yediği bir yiyecektir. Hem kış aylarında hem de yaz aylarında serinlemek için en çok...
Devamını Oku

Limonlu Dondurma Tarifi

Limonlu dondurma tarifi, daha çok bayanların ya da mutfak ile arası iyi olan diğer insanların merak duyduğu bir tariftir. Limonlu dondurma tarifi, özellikle ...
Devamını Oku

Kakaolu Dondurma Tarifi

Kakaolu dondurma tarifi, daha çok insanların yaz aylarında ihtiyaç duyduğu tariflerden biridir. İnsanlar özellikle misafirleri geleceği zaman ya da kalabalık...
Devamını Oku

Muzlu Dondurma Tarifi

Muzlu dondurma tarifi, özellikle herkesin severek yediği bir dondurma çeşididir. Yaz aylarında gelen misafirlerinizin serinlemesi için en güzel ikramlardan b...
Devamını Oku

Sıcak Dondurma

Sıcak dondurma, daha önce hiç denemeyen ve tatmayan kişilerin mutlaka denemesi ve tatması gereken lezzetlerden biridir. Dondurma denilince akla soğuk ge...
Devamını Oku

Salepli Dondurma

Salepli dondurma, Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez tatlarındandır. Hemen hemen her gün, her fırsatta tükettiğimiz dondurmaların, birçok çeşidi vardır. Çikola...
Devamını Oku

Dondurma Kaç Kalori?

Dondurma kaç kalori, Dondurma, içine şeker katılmış sütten, meyvelerden veya meyve sularından dondurulmak suretiyle elde edilen soğuk bir tatlı çeşididir. Ya...
Devamını Oku

Dondurma Nasıl Yapılır

Dondurma nasıl yapılır, Dondurma dünyanın neresinde olursa olsun yediden yetmişe herkesin severek yediği bir yiyecektir. Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklığında...
Devamını Oku

Sütlü Dondurma Tarifi

Sütlü dondurma tarifi, İnsanların süt ve süt ürünlerini çok sevmeleri nedeni ile birçok kişinin kullandığı bir tariftir. Bu tarif ile yapılan dondurma, gerçe...
Devamını Oku

Çikolatalı Dondurma Nasıl Yapılır

Çikolatalı dondurma nasıl yapılır, dondurma yaz aylarının vazgeçilmez besin maddelerinden biridir. Yazın tüketimi çok daha yaygın olsa da kışın da tüket...
Devamını Oku

Kolay Dondurma Tarifi

Kolay dondurma tarifi, dondurmayı sevenler için oldukça pratik bir tariftir. Evde malzemeleriniz varsa, hemen yapabileceğiniz dondurmayı keyifle ikram edebil...
Devamını Oku

Buz Dondurma

Buz dondurma, görüntüsüyle ve hafif lezzetiyle sıcaktan bunaldığınız günlerde kurtarıcınız olabilecek bir tariftir dondurma. Ayrıca evlatlarımıza boyalı...
Devamını Oku

Kızarmış Dondurma

Kızarmış dondurma, süt, krema ve şeker gibi maddelerin karıştırılması ile elde edilen bir tatlı türü olan dondurmanın binlerce çeşidi vardır. Bazı tarif...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Dondurma Çeşitleri
Maraş Dondurması
Gelato Dondurma
Dondurma
Meyveli Dondurma Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024