Sıcak Dondurma Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Sıcak Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Dondurma

Sıcak dondurma, daha önce hiç denememiş ve tatmamış kişilerin mutlaka denemesi gereken eşsiz bir lezzettir. Dondurma denilince akla soğuk gelse de, sıcak dondurma da hafızalarda yer edinecektir. Dondurma yapımı basit gibi görünse de, süreç oldukça zahmetlidir. Sıcak dondurma, çocuklarınız ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz harika bir tariftir. Şimdi, sıcak dondurma nasıl yapılır, hep birlikte göz atalım.

Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo Maraş dondurması (Sıcak dondurma için kullanılacak dondurmanın mutlaka sert yapıda olması gerekir. Bunun için en uygun dondurma Maraş dondurmasıdır.)
  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • 2 adet yumurta beyazı
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Kızartmak için yeteri kadar sıvıyağ
  • 1 tutam tuz
  • Çikolata sosu ve bal

Sıcak Dondurma Nasıl Yapılır?

Sıcak dondurma yapımında kullanılacak Maraş dondurması buzluktan alınır ve şekil alacak kıvama gelene kadar oda sıcaklığında bekletilir. Eldiven takılarak kıvama gelen dondurma, kişi sayısı göz önünde bulundurularak parça parça bölünerek top şeklinde yuvarlanır. Yuvarlanan dondurmalar tekrar buzluğa alınarak donması beklenir.

Yumurta beyazları ufak bir kâsenin içinde çatal yardımı ile kar gibi olana kadar çırpılır. Mısır gevreği, galeta unu, toz şeker, fındık veya ceviz mutfak robotuna alınarak çok ince olmayacak şekilde çekilir. Üzerine tarçın ve tuz eklenerek karıştırılır. Buzluktaki dondurma topları alınır. Her bir top önce yumurta beyazına, sonra mısır gevreği karışımına bulanır ve tekrar buzluğa konur. Yaklaşık 3-4 saat buzlukta bekletilir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra, toplar tekrar önce yumurta beyazına, ardından mısır gevreğine bulanır. Yeteri kadar sıvıyağ kızartma tavasına alınarak kızdırılır. Yumurta beyazı ve mısır gevreğine ikinci kez bulanan dondurmalar hiç bekletilmeden kızgın yağa atılır. Bir dakika kızgın yağda kızartılır ve yağdan alınır. Her bir dondurma topu tek tek kızartılır. Kızaran dondurmalar kâğıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarılır. Servis esnasında üzerine çikolata sosu ve bal gezdirilir. Dondurmalar kızartıldıktan sonra sıcak sıcak servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dondurma Nasıl Yapılır?

Dondurma Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Dondurma Tarifleri ve Malzemeleri

Dondurma Tarifleri ve Malzemeleri

Damla Sakızlı Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Damla Sakızlı Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Sade Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Sade Dondurma Tarifi ve Malzemeleri